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FORM I – CLARIFICATION REQUEST FORM  
    

Clarification/ 
Question No.  

Date Question 
Submitted  RFQ Section Question  Respondent 

(Team Name)  

34.  March 21, 2018 Form F3 Will the County please revise footnotes (1) and (2) on Form F3- 
Technical Experience – Operations and Maintenance to include 
nominated subcontractors, consistent with what is permitted on 
Form F1 with respect to the Lead Architectural/Engineering Firm. 
This will allow the County to consider the qualifications and 
experience of specialist firms, including locally present ones, which 
can provide exceptional value as critical members of a team in 
discrete roles, even if not assuming a joint and several liability for 
the full performance of all O&M work related to the Project. We 
therefore request the current language to be revised to be the 
following:   
 
Form F3 - Technical Experience – Operations and Maintenance  
1) A maximum of ten (10) projects may be included. In the case of 
experience provided by a company related to the Lead Operations 
and Maintenance Firm or a Controlled Subsidiary of such Lead 
Operations and Maintenance Firm, specify its relation to the Lead 
Operations and Maintenance Firm. 

 
2) Only list projects on which the Lead Operations and Maintenance 
Firm, or a Controlled Subsidiary of such Lead Maintenance Firm, or 
its nominated sub-contractors (as necessary) worked within the 
past ten (10) years. 
 

Skanska / John Laing 

35.    It is our understanding that the Lead Design Quality Manager and 
the Lead Construction Quality Manager can be fully embedded 
within the day-to-day designer and construction organizations 
respectively while still maintaining a direct reporting line to the 
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Lead Quality Manager, who in turn reports Developer’s Project 
Manager. Please confirm that this understanding is correct.  
 

As outlined in RFQ Part A, Section 4.5, all questions regarding the Project must be submitted to the County Procurement Manager by the date and time specified in RFQ Part A, Section 4.3 using this 
Clarification Request Form. Addenda to respond to questions will be posted at BidSync.       


